Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس فوتبال برخی از قوانین جدید فیفا را که قرار است به صورت آزمایشی اجرا شود، مفید ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا، فدراسیون جهانی فوتبال به دنبال ایجاد تغییراتی است که باعث افزایش جذابیت و بهبود فوتبال می شود. فیفا در نظر دارد ۴ قانون این رشته را دستخوش تغییراتی قرار دهد و برای شروع تورنمنتی دوستانه با حضور چهار تیم لایپزیش، آیندهوون، آلکمار و کلاب بروخه برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد نصرتی، کارشناس فوتبال و بازیکن سابق تیم ملی در گفت و گو با ایسنا، درباره برنامه جدید فیفا برای ایجاد تغییرات در نحوه برگزاری و اجرای فوتبال گفت: به طور ذاتی انسان در برابر تغییرات واکنش نشان می دهد. وقتی به کاری که به طور روزمه انجام می دهیم، عادت کنیم، ترک آن موجب مرض می شود. در برخی موارد تغییرات باعث بروز برخی مشکلات شده اما وقتی به آن عادت می کینم، می بینیم شرایط بهتر شده و اتفاقا تغییرات مثبت هم بوده است. باید قوانین جدید فیفا اجرا شود تا یک ارزیابی از وضعیت برگزاری فوتبال داشته باشیم.

این کارشناس فوتبال درباره طرح فیفا برای انجام تعویض های نامحدود گفت: برخی از کشورها به علت قرار گرفتن در مناطق گرم امکان برگزاری مسابقه با ۱۱ بازیکن ثابت و سه بازیکن تعویضی را ندارند. این مساله به نفع این قبیل کشورها خواهد شد. شاید فیفا در نظر دارد با انجام تعویض های نامحدود جلوی خستگی بازیکنان را بگیرد و از اتفاقاتی مانند آنچه برای اریکسن در یورو ۲۰۲۰ رخ داد جلوگیری شود. این اتفاق در فوتسال رخ می دهد و بازیکنان در وقفه های گوناگونی به استراحت می پردازند.

وی در واکنش به این سوال که همین الان برخی منتقدان معتقدند که افزایش تعداد تعویض ها از سه به پنج به نفع تیم های ضعیف شده و آن ها می توانند با تقسیم انرژی تیم های قدرتمند و بازیکنان فوق ستاره را کنترل کنند گفت: من هم با این موضوع موافق هستم. شاید قانون جدید دیگر فیفا یعنی پنج دقیقه تعلیق بازیکن در صورت دریافت کارت زرد برای همین مشکل است. وقتی بازیکنی با خطای خشن خود تعلیق شود، تیمش زیر فشار می رود و هر دفعه دست به این کار نمی زند. در حال حاضر تیم های شعف برای مهار یک سری بازیکنان شاخص مانند مسی دست به خطا می زنند فکر می کنم این قوانین مکمل هم هستند.

نصرتی همچنین درباره زدن ضربات اوت با پا به جای دست تصریح کرد: من با این قانون موافق هستم. وقتی فوتبال با پا انجام می شود، چه معنی دارد که ضربات اوت را با دست پرتاب کنیم؟ این قانون قشنگ است و به فوتبال کمک می کند.

وی درباره اینکه زدن اوت در ایران با پا مانند پرتاب اوت های بلند با دست است و هر توپی از هر نقطه زمین راهی محوطه جریمه خواهد شد گفت: چرا راه دور برویم. در همین لیگ دسته یک تیمی داشتیم که از هر نقطه زمین توپ را با دست به داخل محوطه جریمه ارسال می کرد. پس تاکتیک های فوتبال به چه دردی می خورد؟ من با این قانون به طور صد درصد موافق هستم.

بازیکن سابق تیم ملی در واکنش به کاهش زمان هر نیمه از ۴۵ به ۳۰ دقیقه مفید گفت: این قانون مانند فوتسال است. به نظرم این قانون هم خوب است. در لیگ یک و لیگ های پایین تر به حدی زمان بازی تلف می شود که نمی توان فوتبال بازی کرد. تیم های ضعیف از این موضوع استفاده می کنند.

نصرتی درباره اینکه شاید این قانون به نفع کشورهای اروپایی باشد که تقریبا زمان تلف شده اندکی دارند گفت: حال آدم از فوتبالی که در لیگ های پایین برگزار می شود، به هم می خورد. من فکر می کنم این قانون هم خوب است.

او در واکنش به اینکه به نظر می رسد با کنار گذاشتن تعصب و نگاه کارشناسی به تغییرات جدید، به نظر می رسد فیفا گام در راه درست گذاشته است گفت: در ابتدا درباره VAR هم چنین رویکردی بود که نباید اجرا شود اما الان همه طرفدار آن هستند. درباره دو تا از این قوانین بحث اوت و وقت های تلف شده موافق هستم و به نظرم فوق العاده است. به نظرم تعویض های نامحدود را نمی توان اجرایی کرد چرا که هارمونی تیم را به هم می ریزد. از طرفی قانون هر کارت زرد، پنج دقیقه تعلیق خوب است و خشونت را کم می کند. در این صورت هر تیمی نمی تواند به هر طریق ممکن نتیجه بگیرد و فوتبال به سمت بازی جوانمردانه می رود.

نصرتی تاکید کرد: مساله ای هم مربوط به برخوردها در طول مسابقه است. اگر فوتبال را مانند یک زندگی با اتفاقات خوش و درگیری های مختلف بدانیم، شاید برخی با این تغییرات موافق نباشند چرا که فوتبال تقریبا اتو کشیده خواهد شد. باید این تورنمنت برگزار شود و بعد از آن به ارزیابی این موضوع پرداخت.

به گزارش ایسنا، اغییرات جدیدی که قرار است در تورنمنت چهارجانبه با حضور چهار تیم لایپزیش، آیندهوون، آلکمار و کلاب بروخه آزمایش شود به این شرح است:
۱_ زمان بازی به دو وقت ۳۰ دقیقه ای مفید تغییر خواهد کرد.
۲- پرتاب اوت به جای دست با پا انجام خواهد شد.
۳-بازیکن دارای کارت زرد به مدت پنج دقیقه از بازی بیرون خواهد ماند.
۴- تعویض نامحدود خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمد نصرتی قوانین جدید فوتبال فيفا موافق هستم جدید فیفا خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند

رییس شورای شهر تهران گفت: تمام شوراها باید برنامه‌ریزی کنند تا مشارکت مردم در همه امور به حداکثر برسد و از این ظرفیت عظیم استفاده کنند؛ اگر مردم پای‌کار باشند بسیاری از مشکلات را حل خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ مهدی چمران در همایش روز ملی شوراها که با حضور مسئولان کشوری، مدیران شهری و بیش از دوهزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی استان‌ها برگزار شد، با بیان اینکه شوراها نمایندگان صادق مردم در عرصه حکمرانی کشور هستند، اظهار کرد: اصول ۱۰۱ و ۱۰۶ قانون اساسی به طور محرز به ضرورت فعالیت نظام شورایی در کشور اشاره دارد و در بند ۱۰۳ قانون اساسی هم تأکید می‌شود که مسئولان در بخش‌های حاکمیتی اعم از استاندار، شهردار و فرماندار، باید تابع قوانینی باشد که در شوراها به تصویب می رسند.

وی افزود: در این میان، اهمیت شوراهای محلی هم کم از مجلس شورای اسلامی نیست. شوراهای اسلامی شهر و روستا، پارلمان‌های محلی و انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند که ارتباط بی‌واسطه و تنگاتنگی با مردم در هر بخش، شهر و استان دارند. در قانون، نظارت در مقیاس محلی و ملی بر عهده شوراها گذاشته شده و در ساحت‌های گوناگون همچون فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و سیاست، این منتخبان ملت در شوراهای محلی هستند که به‌عنوان ناظر شایسته از طرف قانون معین شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه، حلقه مفقوده‌ای است که امروزه ضرورت آن در سطح کلانشهرهای کشور بیش از پیش احساس می‌شود. مدیریت یکپارچه هم دو رُکن اساسی دارند؛ یکی در گرو کار درست و منطقی نمایندگان شوراهای اسلامی است که جز خدمت به مردم دغدغه دیگری نداشته باشند و رُکن دوم هم ناظر بر همکاری مسئولان دولتی و قضائی است که همراه و همگام با نمایندگان مردم باشند.

وی ادامه داد: قانون نظام شورایی کشور نسبت به قوانین سایر ساحت‌های حکومتی خیلی جوان است و پس از وضع قوانین بالادستی نسبت به تصویب مفاد قانونی درباره شوراها اقدام شد. همین موضوع، تناقضاتی را رقم زده که می‌توانست توسط نمایندگان مردم در نظام شورایی کشور اصلاح شود اما اکنون گرفتار این مسائل هستیم و باید این چالش برطرف شود.

چمران تصریح کرد: متأسفانه امروزه شاهدیم از بین ۱۲۶ هزار نماینده‌ای که امروزه در سطح شوراهای اسلامی شهر و روستا فعالیت دارند، برخی افراد گاهی اوقات گرفتار هوا و هوس‌های نفسانی خود می‌شوند و دست به تخطی از قوانین و سرپیچی از سوگندی می‌زنند که با خدا، خون شهیدان و مردم دارند. بنده بیش از دو دهه است که در نظام شورایی کشور در عرصه‌های مختلف فعالیت دارم و از روی تجربه مشاهداتی که به چشم دیده‌ام، این را به شما برادران و خواهران عزیز می‌گویم که اگر کار خالصانه و مخلصانه باشد، برکت الهی هم پشتیبان آن خواهد شد.

قانون شوراها باید اصلاح شود

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو نایب رئیس شورای عالی استان‌ها در ادامه این همایش با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین شورایی کشور گفت: براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود. این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنند و عمل مؤثر نیز در گرو افزایش ضریب تأثیرگذاری بر دستگاه‌های مجری قانون است. این نیاز مبرم نه‌فقط در سطح نهادهای عالی در نظام شورایی بلکه حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز وجود دارد تا بتوانند نمایندگی شایسته و مطلوبی از مردم داشته باشند.

کنش‎گری دوطرفه شوراها میان مردم و حاکمیت

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم بیان کرد: از روستاهای با ۲۰ خانوار جمعیت گرفته تا کلانشهرهای چندمیلیون نفری، این شوراهای اجتماعی شهر و روستا هستد که در مقام حلقه واسطه میان حاکمیت و مردم عمل می‌کنند. بر همین اساس، از آن‌جا که تکلیف ما ناظر بر تقویت امیدواری در مردم است، شما عزیزان باید به موازات پیگیری مطالبات مردم، انعکاس‌دهنده خدمات قابل توجهی باشید که امروزه از طرف دولت درحال انجام است.

وی افزود: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که دولت سیزدهم در عرصه اجرای قوانین، مجلس در حوزه قانون‌گذاری و قوه قضائیه در راستای رسیدگی به شکایات، تحول چشمگیر و اراده قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و اینجاست که شوراها می‌توانند به میدان بیایند و همانطور که حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رسانند، خدمت نظام را هم به اطلاع مردم برسانند.

کد خبر 750201

دیگر خبرها

  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • رویارویی تیم ملی فوتبال روسیه با بلاروس در مینسک
  • دو قانون جدید FIA برای فرمول یک
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • آرژانتین مسی را ابدی می‌خواهد: تا ابد بازی کن لئو!‏
  • قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا یقه آیپد را گرفت!